Gardul este unul dintre cele mai intime structuri pentru fiecare persoana. Gardul creeaza un loc in care te conectezi cu natura, fara a parasi conturul si a pierde confortul casei tale. Spatiul creat de un gard este acest loc feeric, unde poti sa fii singur cu gandurile tale sau sa stai impreuna cu toti cei dragi la aer curat.

Cea mai obisnuita si mai usoara cale de a inconjura aceasta zona preferata este gardul.

Plasa gard

Un avantaj al gardului din plasa este durabilitatea. Acesta este cel mai masiv gard din trecut, care este inca preferat datorita utilizarii sale pe scara larga si durabilitatii. Este cea mai ieftina optiune de instalare a unui gard.

Cu un cost redus si o instalare usoara, plasa gard este o alegere preferata pentru imprejmuirea tuturor tipurilor de parcele, spatii si curti pentru toate tipurile de cladiri si este, de asemenea, utilizata in agricultura, cresterea animalelor si multe altele.

Gard viu

Un gard viu are mai multe avantaje si poate inlocui un gard traditional din lemn sau din beton, desi in multe cazuri, poate coexista cu acesta, atat functional, cat si estetic.

Un gard viu bine conceput, cu plante impresionante, da culoare si respiratie curtii si functioneaza in acelasi timp ca un gard frumos si natural pentru casa ta.

In plus, un gard inalt poate oferi si umbra vara, poate proteja de vant, reduce zgomotul exterior si poluantii rutieri si poate asigura intimitatea vietii personale. Pentru crearea gardului viu poti alege arbusti ornamentali si aromatici, pomi ornamentali si fructiferi, precum si plante cataratoare.

Arbustii, desi cresc putin mai incet, au mai multe avantaje, deoarece sunt foarte rezistenti, nu au nevoie de ingrijiri speciale de cultivare si nu necesita sprijin special pentru a creste.

De obicei, acestia se planteaza la distante relativ apropiate, pentru a asigura o acoperire foarte solida si pentru a da un efect ornamental excelent, cu inaltime mica sau medie.

Gard beton

Din ce in ce mai multi proprietari de case si gradini pariaza pe un gard beton. Beneficiile vorbesc de la sine. Gardul de beton este format din elemente de gard dreptunghiulare prefabricate, care sunt pur si simplu asezate una langa alta sau una peste alta la inaltimea dorita.

Cu un gard de beton poti crea ieftin, un aspect diferit. Intre elementele individuale, care au de obicei aproximativ 2 m lungime si intre 40 cm si 50 cm inaltime, exista stalpi de beton cu caneluri in pamant.

Elementele individuale ale gardului sunt impinse in caneluri, iar stalpii mentin gardul stabil.

Aspectul poate fi foarte diferit. De regula, designul si modelele pot fi impartite in trei mari grupuri:
• Stil clasic (forme simple cu aspect lat, aspect tricotat sau aspect de piatra naturala)
• Stil de casa de la tara (tip de caramida naturala cu imbinari)
• Stil mediteranean (tip de zidarie laminata sau tip de grinda de lemn).

Sipca metalica gard

Gardul metalic este realizat din tabla de otel zincat. Pe sipca se formeaza un relief, dupa care este taiat in benzi de pichet, acoperit cu compusi de protectie sau vopsit. Se obtin sipci de o anumita inaltime.

De obicei, inaltimea este de la 150 la 180 cm. Pentru a completa gardul, ai nevoie si de stalpi de sustinere, siruri (doua sau trei grinzi care trec intre stalpi) si elemente de fixare.

Sipca metalica gard are o grosime standard de la 0,4 pana la 1,5 mm. Cel mai adesea este fabricata din otel de 0,5 mm grosime.

Cum se face un gard?

Inainte de a face un gard cu propriile maini, trebuie sa afli mai detaliat caracteristicile designului, sa calculezi cantitatea de materiale si sa determini ordinea de lucru.

Tot ceea ce poate interfera cu munca este indepartat de-a lungul perimetrului amplasamentului – deseuri din constructii, iarba inalta, arbusti. Picioarele sunt introduse de-a lungul marginii amplasamentului, iar un cablu de constructie este tras intre ele.

De-a lungul marcajelor, sapa gauri cu un burghiu, la fiecare 2 m. Toarna un strat de nisip si piatra zdrobita cu grosimea de 10 cm pe fundul fiecarei gropi. Aseaza suportii exact in mijlocul gropilor, fixeaza cu distantieri si apoi toarna beton.

Dupa ce betonul s-a prins, consolele sunt insurubate pe suporturi, iar lagarele sunt atasate la ele, la randul lor. Plasa de sarma este intinsa intre suporturi, insuruband-o secvential pe trepte si suporturi cu cleme de sarma, astfel incat sa se evite lasarea.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

9 thoughts on “Garduri pentru intimitatea curtii tale

  1. Am gasit informatiile prezentate foarte utile si relevante pentru situatia mea. Multumesc autorului pentru efortul depus in realizarea acestui articol.

  2. Mi-a placut cum au fost prezentate exemplele din viata reala, care au facut articolul mai usor de inteles si mai captivant. Astept cu nerabdare urmatoarea postare!

  3. Articolul este foarte bine structurat si clar explicat. Am apreciat modul in care autorul a abordat subiectul si a oferit solutii practice pentru problemele prezentate.

  4. As aprecia mai multe surse citate sau linkuri catre alte articole care sa completeze informatiile prezentate. Totusi, in ansamblu, consider ca acest articol este un bun punct de plecare pentru cei interesati de subiect.

  5. Mi-a placut modul in care autorul a argumentat fiecare punct de vedere si a oferit exemple concrete pentru a sustine afirmatiile facute. A fost o lectura captivanta si educativa.

  6. Articolul este extrem de interesant, oferind o perspectiva noua asupra subiectului abordat. Am fost impresionat de profunzimea analizei si de informatiile relevante prezentate.

  7. Felicitari autorului pentru munca depusa in realizarea acestui articol! Este evident ca s-a documentat temeinic si a abordat subiectul cu seriozitate. Astept cu interes urmatoarele articole de pe acest blog.

  8. Am descoperit multe informatii noi si relevante in acest articol. Mi-a placut modul in care au fost prezentate argumentele si exemplele, ceea ce mi-a facilitat intelegerea subiectului in profunzime.

  9. Articolul este foarte interesant si m-a captivat de la prima citire. Subiectul abordat este extrem de important si actual, iar autorul a reusit sa transmita informatiile intr-un mod clar si concis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *